Dezinfektuesit dhe mirëmbajtja e higjienës për IP "Danica Jaramaz"

Kryetari i Komunës së Mitrovicës së Veriut, Milan Radojević dhe Nënkryetarja e Bashkisë, Adrijana Hodžić, vizituan sot Institucionin Parashkollor "Danica Jaramaz" dhe me atë rast dorëzuan fonde për dezinfektimin dhe mirëmbajtjen e higjienës.

02.06.2021 - 15:06
Rkp

Kryetari i komunës së Mitrovicës së Veriut, Milan Radojevic, theksoi se vizita e sotme konfirmon rëndësinë e fëmijëve dhe arsimimin e tyre.

"Themelet e njohurive themelore dhe edukimit janë fituar në institucionin parashkollor. Kjo është arsyeja pse këtë vit, si dhe ato të mëparshme, ne kemi planifikuar fonde në buxhetin komunal për të siguruar fondet e nevojshme për dezinfektimin dhe higjienën e të gjitha lokaleve të institucionit parashkollor "Danica Jaramaz". Higjiena është, sigurisht, e rëndësishme në çdo kohë, por duke marrë parasysh pandeminë e vazhdueshme, është detyrimi ynë shtesë të krijojmë kushte optimale për funksionim të pandërprerë së bashku me menaxhimin e këtij institucioni, "nënvizoi Radojevic.

Nënkryetari i Komunës, Adrijana Hodzic, deklaroi se komuna e Mitrovicës së Veriut është gjithmonë e gatshme të bashkëpunojë, jo vetëm me këtë, por edhe me institucionet e tjera arsimore, njoftoi komuna e Mitrovicës së Veriut.

“Trueshtë e vërtetë që, si komunë, përballemi me sfida serioze kur bëhet fjalë për financat, sepse mundësitë për realizimin e kërkesave që na drejtohen sigurisht që varen nga financat. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që ne të vazhdojmë praktikën aktuale, e cila nënkupton bashkëpunim të ngushtë me drejtuesit e institucioneve arsimore, sepse ata e dinë më mirë se cilat janë përparësitë, "tha Hodzic.

Drejtori i shkollës fillore "Danica Jaramaz", Gorica Marinković, theksoi se bashkëpunimi afatgjatë me komunën ka qenë gjithmonë korrekt dhe në përputhje me nevojat e këtij institucioni arsimor, thuhet në njoftim.

Burimi: Radio Kontakt Plus