Federata e Shahut e Serbisë në Spiriç: Ne do të forcojmë klubet e shahut në qytet

Të Enjten, Presidenti i Autoritetit të Përkohshëm të Komunës së Mitrovicës Veriore priti Presidentin dhe Sekretarin e Përgjithshëm të Federatës së Shahut të Serbisë, Dragan Lazić dhe Andrija Jorgić.

28.05.2021 - 11:19
Šahovska delegacija

Burimi: Radio Kosovska Mitrovica

Gjatë vizitës, Presidenti Spiriç falënderoi delegacionin për ardhjen dhe theksoi se ai ishte veçanërisht i kënaqur me faktin që pas gati 40 vjetësh, presidenca e Federatës së Shahut të Serbisë vizitoi qytetin tonë.

Spiriç premtoi se vetëqeverisja lokale do të vazhdojë të forcojë financiarisht dhe fuqizojë klubet e shahut në qytet në periudhën vijuese.

"Shpresat e shahut paraqitën planet dhe përparësitë e tyre para bashkisë dhe ne do t'i sigurojmë atyre mbështetjen e plotë sepse ata me siguri e meritojnë atë," premtoi Spiriç.

Kryetari i Shoqatës, Laziq, theksoi se vizita dy-ditore në Kosovë dhe Metohi paraqet mbështetje për zhvillimin e kësaj kategorie të sporteve dhe se ai është i bindur që shahistët nga Mitrovica e Kosovës do të arrijnë sukses dhe të arrijnë rezultate të lakmueshme në e ardhmja

"Klubeve të shahut iu dhanë pajisje për të mbështetur paraqitjet e tyre në kampionate," tha Laziç.

Gjatë ditës së djeshme, delegacioni i Federatës së Shahut të Serbisë gjithashtu vizitoi Graçanicën, dhe të Mërkurën ata gjithashtu vizituan Zubin Potok.