U nënshkrua një memorandum për rregullimin e sipërfaqeve të gjelbërta në qendër të Mitrovicës Veriore

Me nënshkrimin e Memorandumit ndërmjet Komunës së Mitrovicës së Veriut dhe Ministrisë së Kosovës për Komunitete dhe Kthim, ka filluar realizimi i projektit "Rregullimi i zonave të gjelbërta në Rrugën Kralja Petra I midis dy rrethrrotullimeve".

24.06.2021 - 11:01
Memorandum

"Qendra e qytetit në Mitrovicën e Veriut do të duket shumë më mirë dhe më e organizuar pas përfundimit të projekteve që ne po financojmë." Sot, kur kemi filluar me këto projekte, unë mund t'u them qytetarëve të Mitrovicës së Veriut se do të ketë investime më të konsiderueshme ", tha Ministri për Komunitete dhe Kthim Goran Rakić.

Kryetari i Mitrovicës së Veriut, Milan Radojevic, tha se ishte i kënaqur që qendra e Mitrovicës Veriore, pas realizimit të dy projekteve të rëndësishme, do të merrte pamjen e "qyteteve të mëdha e të organizuara".

Në nënshkrimin e Memorandumit morën pjesë edhe nënkryetarja e Bashkisë, Adrijana Hodzic, e cila vlerësoi se realizimi i projektit është i arsyeshëm, duke marrë parasysh se komuna e Mitrovicës së Veriut, siç tha ajo, është qendra administrative, por që qyteti studentor është e vendosur në Prishtinë. Ajo gjithashtu përcaktoi Mitrovicën e Veriut si një vend "me perspektivë dhe mundësi të mira për planifikimin e ardhshëm".

Projekti "Peizazhi në Rrugën Kralja Petra I midis dy rrethrrotullimeve në Mitrovicën e Veriut" është financuar bashkërisht nga UN Habitat, Ministria e Planifikimit Hapësinor dhe Komuna e Mitrovicës së Veriut.

Burimi: KoSSev