FILLON APLIKIMI I QYTETARËVE TË VAKSINUAR PËR NDIHMË SHTETËRORE PREJ 3,000 DINARËSH

Qytetarët e Serbisë, më të vjetër se 16 vjeç, të cilët morën të paktën një dozë të vaksinës së koronavirusit që nga 31 maji i këtij viti, kanë të drejtë për 3,000 dinarë të ndihmës shtetërore.

01.06.2021 - 09:00
Pare dinari

Burimi: Ministria e Financave

Regjistrimi filloi mbrëmë në mesnatë dhe do të zgjasë deri më 15 qershor, dhe të gjithë qytetarët që kualifikohen për ndihmë mund të aplikojnë në lidhjen: https://pmi.trezor.gov.rs/

Për të aplikuar, është e nevojshme të futni një numër unik ID, numrin e letërnjoftimit dhe bankën ku qytetari ka një llogari. Për ata që nuk kanë një llogari bankare, paratë do të paguhen përmes një llogarie të dedikuar në Bankën e Kursimeve Postare ose një bankë të zgjedhur nga ju.

Nga 4 qershori, aplikimi do të jetë i mundur duke thirrur 'qendrën e thirrjeve', njoftoi dje Ministri i Financave Siniša Mali.
Dekreti i miratuar nga Qeveria e Serbisë parashikon që pagesa e 3,000 dinarëve për qytetarët e vaksinuar do të bëhet midis 12 dhe 20 qershor.

Pensionistët dhe njerëzit që po vuajnë një dënim me burg nuk kanë pse të regjistrohen, por paratë e tyre do të paguhen automatikisht.