Hapja e Parlamentit të 27 të Krijimtarisë Kulturore bëhet sot në Mitrovicën Veriore

Kongresi i Krijimtarisë Kulturore të Serbisë, i 27-ti me radhë, po zhvillohet sot në Mitrovicën Veriore dhe zgjat deri më 18 qershor.

14.06.2021 - 09:52
Sabor kulturnog stvaralastva

Hapja ceremoniale e Parlamentit do të bëhet në shkollën fillore "Sveti Sava" në Mitrovicën Veriore në orën 12:00. Studentët e Fakultetit të Arteve të Universitetit të Prishtinës dhe studentët e shkollës fillore "Shën Sava" do të marrin pjesë në program.

Nesër në orën 12:00, në shkollën fillore "Sveti Sava", si pjesë e kësaj ngjarje, është një ekspozitë e pikturave nga profesori Tomislav Trifić. Në të njëjtën ditë në orën 19:00, do të hapet një ekspozitë e fotografive artistike në Galerinë e Fakultetit të Arteve, me shpalljen e fituesve dhe ndarjen e çmimeve.

Programi për ditët në vijim është caktuar për 16 qershor në orën 12:00, në shkollën fillore "Sveti Sava" - një ekspozitë me piktura nga Branislav Ilić, 17 qershor në orën 12:00, në shkollën fillore "Sveti Sava" - një ekspozitë e veprave skulpturore nga Vladimir Antić, pastaj më 18 qershor në orën 12:00, në shkollën fillore "Shën Sava" - një ekspozitë e punimeve nga pjesëmarrësit e kolonisë së artit të këtij viti "Mladen Popovic".

Në të njëjtën ditë në orën 19:00, do të mbahet një Mbrëmje Poezie dhe një promovim i përmbledhjes së Takimeve me Poezi "Aleksandar Aca Despotović".

Organizatori i ngjarjes është Qendra Kulturore "Dragica Zarkovic" dhe sponsori i ngjarjes është Autoriteti i Përkohshëm i Komunës së Mitrovicës Veriore.

Burimi: Radio Mitrovica Veriore