Që nga sot, ora e ndalimit është shfuqizuar, objektet hotelierike janë të hapura deri në orën 11 pasdite

Qeveria e Kosovës të Premten miratoi një sërë masash të reja, më të buta, në lidhje me luftën kundër epidemisë. Masat hyjnë në fuqi sot.

31.05.2021 - 10:50
Koronavirus

Burimi: KoSSev

Pothuajse dy muaj pas futjes së tij, qeveria e Kosovës ka vendosur të shfuqizojë ndalimin e rregullave të mbremjeve.

Objektet hotelierike janë zgjatur për një orë, dmth. deri në orën 23.00, ndërsa muzika do të lejohet deri në orën 22.45.
Sidoqoftë, ata duhet të sigurojnë dezinfektues për të gjithë mysafirët dhe të sigurojnë që 50 persona për 100 metra katrorë të qëndrojnë në mjediset e hotelierisë.

Qendrat tregtare vazhdojnë të funksionojnë, por ato janë ende të detyruara të përcaktojnë numrin e klientëve që mund të jenë në dyqan në të njëjtën kohë, bazuar në rregullin e 1 personi për 8 m2, dhe ta varin atë numër në një vend të dukshëm.

Vendimi i ri i qeverisë së Kosovës zbuti masën në lidhje me mbajtjen e maskave mbrojtëse.
Kjo masë është ende në fuqi, por jo në rastin kur ecni jashtë, kur jeni në makinë vetëm ose në një grup deri në katër persona, ndërsa vraponi, biçikletoni, ushtroni.

Numri i njerëzve që mund të mblidhen brenda është rritur gjithashtu - nga 30 në 50 persona - ndërsa deri në 100 persona lejohen të mblidhen jashtë, me përjashtim të periudhës nga 00.00 në 05.00 kur vetëm 10 persona lejohen të mblidhen jashtë.

Qeveria e Kosovës gjithashtu ka zgjatur ndalimin e organizimit të festimeve deri më 15 qershor, kur do të bëhet një rivlerësim, bazuar në situatën epidemiologjike.

Objektet si teatrot, bibliotekat, kinematë, qendrat kulturore, do të vazhdojnë të funksionojnë me kapacitet të reduktuar - deri në 50 përqind, ndërsa të pranishmit janë të detyruar të mbajnë një distancë dhe të respektojnë masat e tjera të përshkruara.

Kur bëhet fjalë për sportet, përgatitjet lejohen në "përputhje me protokollet lokale dhe ndërkombëtare të sportit". Garat sportive do të mbahen pa praninë e publikut dhe me respektimin e masave, ndërsa numri i pjesëmarrësve në sporte garuese përcaktohet nga federatat e sporteve, shton vendimi.

Puna e palestrës lejohet në parimin e një personi në 8 metra katrorë. Pronarët e pajisjeve të tilla janë të detyruar të vendosin njoftime për respektimin e detyrueshëm të masave dhe dezinfektuesve pranë secilës pajisje.