Turniri përkujtimor i basketbollit "Dejan Vasic" më 5 qershor në Sallën e Sporteve

Turneu përkujtimor i basketbollit "Dejan Vasić" do të mbahet të shtunën, 5 Qershor, në Sallën e Sporteve në Mitrovicën Veriu. Turneu po organizohet për herë të parë në kujtim të të ndjerit Dejan Vasic nga Zveçani, ku në skenen sportive të Mitrovicës së Veriut dhe Zveçanit do të mbahet mend si një dashamirës i madh.

02.06.2021 - 13:28
Rkm

Organizatori i turneut është Klubi i Basketbollit për të Rinj Dif nga Mitrovica e Veriut. Trajnerët Nemanja Jaksic dhe Petar Milosevic thonë se Vasic ishte vetëmohues dhe i përzemërt kur bëhej fjalë për të ndihmuar atletët, veçanërisht basketbollistët. Më e rëndësishme, ai ishte shumë i angazhuar në fushën e forcimit të sporteve për të rinjve.

"Kjo është arsyeja pse ne dolëm me idenë për ta falënderuar në këtë mënyrë - të dy atë dhe familjen e tij, tani që ai nuk është atje," tha Jaksic i ftuar në programin e Radio Kosovska Mitrovica.

Deri më tani, katër skuadra të të rinjëve për meshkuj nga Kosova kanë aplikuar për të marrë pjesë në turne - OKK Dif, Kopaonik - Leposavic, Trepca dhe Klubi i Basketbollit Gracanica, si dhe dy ekipe të grave - ZKK Trepca dhe ZKK Zvecan.

"Shpresojmë që gjithçka të shkojë ashtu siç duhet. Mendoj se do të jetë një ngjarje e bukur. Deki nuk është me ne, por shpresojmë se do t'ia paguajmë në mënyrën e duhur, "shtoi Milloshevic.

Në vitin e parë, organizatorët do të mbledhin vetëm klube nga Kosova, por ata kanë ambicie më të mëdha për vitin e ardhshëm.

"Shpresoj që vitin e ardhshëm të kemi më shumë ekipe dhe vetë turneu do të zgjasë më shumë. Ndoshta do të luajmë disa lojëra edhe në Zveçan, sepse Dejan ndihmoi klubin e basketbollit dhe vetë qytetin, kryesisht përmes infrastrukturës sportive aq sa mundi," thotë Jaksic.

Trajnerët po njoftojnë gjithashtu një mësim të përshtatshëm nga ana tematike, i cili, siç thonë me kujdes, duhet të mbahet të Premten, 4 Qershor në orën 18:30, në Sallën e Sporteve. Ligjëruesit do të jenë basketbollistët e Mitrovicës Vladimir Gjoroviq - përzgjedhës i ekipit kombëtar të grave të Maqedonisë Veriore dhe Filip Miladinovic - trajner i ekipit të të rinjve "Zenit" nga Shën Petersburg.

Janë dhënë medalje për ekipet më të mira në turne dhe kupa për fituesit.

Sponzoruesit e turneut janë Zyra e Kryetarit të Komunës së Zveçanit, Autoriteti i Përkohshëm i Komunës së Zveçanit, dhe ndër ata më të spikatur janë agjencia "Gard - Vuk" dhe ndërmarrja publike komunale "Zvecan". Qeveritë e tjera lokale pritet të ndihmojnë gjithashtu. Falënderime të veçanta edhe për organizatorët e turneut dhe për Sallën Sportive të Mitrovicës së Veriut.

OKK Dif ekziston tani e dy vite, aktualisht ka mbi 110 fëmijë dhe pesë trajnerë, dhe këtë vitë ata morrë pjesë në tri zgjedhje konkuruese

Burimi: RKM