Inspektoriati i Kosovës po kontrollon farmacinë në Mitrovicën e Veriut në mes të pandemisë, qytetarët po protestojnë

Në qendër të veriut të Mitrovicës së Kosovës, para njërës prej farmacive ku inspektimi i Kosovës, së bashku me policinë, kontrolluan barnatoret, një grup i madh qytetarësh u mblodhën pak pas mesditës. Pas protestave dhe fishkëllimave të qytetarëve, inspektimi u largua dhe pronari i farmacisë bllokoi përkohësisht objektin në mënyrë që inventari të mos konfiskohej. Siç zbulon jozyrtarisht KoSSev, pronarët e farmacive të tjera në qytet gjithashtu mbyllën përkohësisht barnatoret. Zëvendëskomandanti i Policisë së Rajonit të Veriut konfirmoi për KoSSev se veprimi ishte kryer nga Njësia e Krimit Ekonomik nga Prishtina, dhe se policia nga Veriu po ofron ndihmë.

19.11.2020 - 13:16
Screenshot 2

Inspektimi i Kosovës po kontrollon farmacinë në S. Mitrovica, qytetarët ankohen

Siç u tha mediave pronari Blagoje Savić para farmacisë prirode Moć, inspektimi kërkoi që punëtorët në farmaci të kishin diploma të njohura nga qeveria e Kosovës, si dhe që ata të kishin vetëm ato barna që lejohen për shitje në Kosovë.

Ai tha se një gjë e tillë është e pamundur, sepse mjekët serbë përshkruajnë ilaçe të aprovuara nga Serbia dhe e dënoi këtë veprim të Inspeksionit të Kosovës në mes të një pandemie, kur, siç tha ai, ka mijëra qytetarë të sëmurë që kanë nevojë për shërbimet e farmacive.

Pronari i një farmacie në S. Mitrovica rreth veprimit të inspektimit të Kosovës dhe policisë

Në këtë moment, qytetarët janë ende të ulur para farmacisë në qendër të qytetit, ka gjithashtu një dhomë urgjence dhe njësi të zakonshme të policisë.

Në ndërkohë, farmacia është rihapur dhe para farmacisë është një numër më i madh i qytetarëve që presin të blejnë ilaçe.

Hoti: Aksioni u krye nga njësia e krimit ekonomik nga Prishtina, policia nga Veriu dha ndihmë

Aksioni në farmacinë në Kosovska Mitrovica u krye nga njësia nga Prishtina për krim ekonomik, ndërsa policia e Rajonit të Veriut ofroi vetëm ndihmë.

"Ne nuk kemi asnjë informacion se për çfarë bëhet fjalë. Këto janë njësi të centralizuara, ata kërkuan ndihmë të sigurisë dhe ne ua dhamë atyre, "tha për KoSS Besim Hoti, zëvendës komandanti i Policisë së Kosovës për rajonin e Veriut.

Hoti shton se kontrolli është kryer vetëm në një farmaci, por gjithashtu se policia e rajonit të Veriut nuk e di se çfarë kontrollohej posaçërisht.

Ai konfirmoi se aksioni kishte përfunduar në ndërkohë, dhe se kjo njësi ishte larguar nga Mitrovica.

Burimi: KoSSev

 

Pax logo Logo projekta Nsi logo