Zyra për Kosovë dhuroi një pajisje për zbulimin e antitrupave në Institutin e Higjienës

Të enjten, Zyra për Kosovë dhuroi një pajisje për zbulimin e antitrupave në Institutin e Higjienës së Kosovës në Mitrovicë.

28.05.2021 - 11:04
Aparat za detekciju antitela

Burimi: KoSSev

Siç u njoftua nga Kryetari i Autoritetit të Përkohshëm të Komunës së Mitrovicës Veriore, Aleksandar Spiri, i cili i dha një donacion Drejtorit të Institutit të Shëndetit Publik Mitrovica V., Dr. Miloš Mirković, për muajin e parë, testimin për popullatën në Kosovë është falas.

Donacioni me vlerë dy milion dinarë nuk është i mundur vetëm për të provuar antitrupat ndaj koronavirusit, por edhe për viruse të tjera, parazitë, baktere, hormone, shënjues të tumorit, theksoi Mirković.

Ai gjithashtu u bëri thirrje qytetarëve, me një apel të veçantë për brezat e rinj, që t'i përgjigjen sa më shumë vaksinimit, i cili, kujtoi ai, është falas dhe të gjithë kanë mundësinë të zgjedhin njërën nga katër llojet e vaksinave.

"Përdoreni atë për të mbrojtur veten dhe të dashurit tuaj. Është koha që me imunizim, të fillojmë një jetë normale ”, thotë ai.